Nilles Permahave

Haven

Nilles Permahave tilbyder i et inspirerende og dragende design, en oplevelse med selvforsyning ud over det sædvanlige.  I et smukt og harmonisk samspil skabes der sammenhænge gennem haven, som forbinder husholdning, dyr og madproduktion, designet efter naturens egne mønstre og muligheder for biodiversitet.

Haven er også et eksempel på selvforsyning, der direkte modvirker klimaforandringerne med sine mange kvælsstoffikserende planter, som nærer og opbygger den livlige topjord.

I den lille butik kan der blandt andet købes litteratur, frø og planter.

Historien

I 2015 begyndte det, på en stille villavej midt i Sakskøbing. Det startede med et drivhus, en spade og et æbletræ.
Men det var ikke nok, for jeg var forelsket i naturen, i skoven og i dyrene omkring mig. Jeg var forelsket i permakultur og selvforsyning, i fællesskab og drømmen om en smuk fremtid for mennesket på jorden, og hvordan jeg kunne hjælpe menneskeheden i den rigtige retning, bare en lille smule.

Vores børn er min drivkraft

Vores børn er min drivkraft, for jeg vil kunne stå med ryggen rettet og stolt kunne se dem i øjnene, når de bliver voksne, velvidende at jeg er en del af løsningen for deres fremtid og kun minimalt en del af problemet.

Jeg har meget at lære endnu, VI (min mand, vores børn og jeg) har meget at lære endnu, som familie og hvordan vi lever så bæredygtigt som muligt.

Nilles Permahave er en stor del af vores livsstilsændring, et kæmpe skridt for vores egen forståelse for, hvordan vi kan leve i harmoni med naturen i stedet for imod naturen. Vi har lært at topjorden er vigtig for alt liv og det ses tydeligt i den lille villahave, som kan indeholde mængder af madplanter, der pga livet i topjorden kan gro sig store og flotte uden problemer og sammen med en masse andre arter uden problemer. 

Nilles Permahave er nu blevet et landskendt eksempel

Et eksempel på, at sådan her kan mennesket også leve, som inspirerer mange til at lægge græsplænen om til et frodigt paradis og mod et mere selvforsynende liv med naturen. Er det ikke den vej vi alle bør gå?

 

En passion blev til en levevej

Jeg har en rungende passion for permakultur og selvforsyning. Og med denne hjemmeside kan jeg invitere dig med ind i denne spændende verden jeg, og vi som familie, har vovet os ud i.

Se evt. bloggen her på siden, hvor jeg fortæller om livet som bæredygtig og realistisk selvforsyner. Ikke bare med haven, men med alt lige fra opskrifter til hjemmelavet pålæg, rengøringsmidler, forbrugsvaner, livet som hjemmegående husmor med 2 små børn (for det kræves, når man skal gøre så meget selv og man skal slippe fabrikkerne og kinaprodukter!). Jeg deler kampen for at vise det virkelige billede af, hvor hårdt den personlige grønne omstilling er, hvor meget jeg mangler endnu og hvor meget der skal til.

Men alt i alt, det der startede som et spadestik har nu udviklet sig til en passion så omfangsrig, at jeg kan give det videre til andre, hvilket jeg gør med stor glæde!

I dag er Nilles Permahave en besøgshave med foredrag, workshops og fællesskaber, men også denne webshop og blog. 

Hvis du har lyst kan du også følge hverdagen tæt i billeder på instagram #nillespermahave

Velkommen til mit univers, velkommen til Nilles Permahave