Nyt liv uden penge

Og der står de så, tosse 1 og tosse 2!!

Dengang, i 2016, havde vi mistet halvdelen af vores indkomst, fordi jeg gik ned med stress og vi måtte nøjes med det halve for at få samlet stumperne af vores familie op igen, og igen være glade og nyde livet sammen.
Vores søn var på det tidspunkt kun 3 år gammel og var desværre allerede der, mærket at sine første 3 år som barn i en familie, hvis hverdag kun lige hang sammen.

Men jeg blev "heldigvis" syg, og nød lærer jo som bekendt nøgen mand at spinde, og for os var det en udfordring, hvor vi måtte lære at leve på en helt anden måde.

Omsorgssvigt for pengenes skyld
Året før var det normalt med daglige gaver, legetøj, til vores søn. For det var min dårlige samvittighed om manglende omsorg for ham, der tvang mig ud i nødløsninger, for at bringe ham den smule glæde jeg nu kunne magte. Og da pengene var ok, men overskuddet i minus, blev kærligheden erklæret i form af pengegaver.

En hver kan jo se, at det på ingen måde er ok, og alligevel er det sådan rigtig mange familier lever i dag, i hamsterhjulets evige fortsættelse.............

Økonomisk krise, ja tak!

Men så en dag stoppede det..... Bum, så var den ene løn væk... Og så blev det hårdt, rigtig hårdt!! Ja man kan jo ligeså godt skrive det åbenlyst, for det er sandheden, vi havde nu kun 200 kr at leve for om ugen i gennemsnit frem for normalt 2000 kr.

Det var en sindssyg hård overgang, men det er det bedste der nogensinde er sket for os, for det har jo været med til at tvinge os ud I den kæmpe omstilling vi har været igennem og stadig gennemgår endnu.

Vi blev tvunget til at leve bæredygtig og heldigvis, ellers havde vi aldrig oplevet hvor fantastisk det er!!

I dag lever vi ikke så hårdt i det økonomisk, der er heldigvis ting der har ændret sig, så vi har hvad vi skal bruge.. Men vi har ikke og vil aldrig gå tilbage til at leve som før, for det bæredygtige, selvforsynende liv med permakulturen som centrum, er simpelthen så spændende og livgivende på måder, hvor livet i hamsterhjulet på ingen måde kan følge med!

Billedet er fra sommeren 2016, hvor vi pga situationen havde skiftet flyrejsen til Tyrkiet ud med en cykelferie til Møn, og det er den bedste og mest nærværende ferie vores lille familie nogensinde har haft ❤